АБЗ подкрепя благотворителна кампания за майките на деца с увреждания

Подкрепената от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) кампания има за цел  да помогне на родители, чиято съдба ги е изправила пред нелесното предизвикателство да отглеждат деца с увреждания.  Кампанията се организира от Българска асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ)  и фондация "Майко Мила".  

Тя поставя началото на първата по рода си мащабна акция за провеждане на медицински прегледи на родители на деца с увреждания. В дългосрочен план  това ще ги предпази от появата на непредвидими болести и ще им даде възможността да даряват на децата си грижата и любовта, от които те така се нуждаят.

Когато се роди дете с тежко увреждане, животът на родителите изцяло се променя.  За съжаление, повечето от хората, изпаднали в подобна ситуация, обръщат малко или почти никакво внимание на своето здраве, защото грижата за детето е винаги на първо място. Социалната изолираност, която неизбежно настъпва когато трябва да посветиш цялото си време в помощ на детето, води до шокиращата статистика, че родители на деца с увреждания умират от лечими болести и че в рамките на няколко дни тяхната смърт води и до смърт на детето, тъй като те са били единствения близък роднина. На практика, животът на майката или бащата остават единственото условие за оцеляване за децата с увреждания.

Профилактичните медицински прегледи, осигурени чрез кампанията, спасяват животи – не само на родителите, но и на децата им, които са изцяло зависими от грижите им.  

Реализирането на прегледите ще започне през януари 2018 година. Градовете, в които ще се проведат са: Бургас, Варна, Видин, Враца, Горна Оряховица, Добрич, Карлово, Нова Загора, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Севлиево, Силистра, Сливен, София, Нова Загора, Стара Загора, Харманли, Шумен и Ямбол.

Подкрепа на Българска Асоциация на застрахователните брокери - БАЗБ и „Майко Мила“ за изпълнението на тази благородната инициатива оказват петте от водещите  застрахователни дружества в България в здравното застраховане  и членове на АБЗ – Булстрат Живот , ЗАД България, ДЗИ Живот, Дженерали и Уника Живот. 

Средствата за провеждането на профилактичните прегледи са осигурени от БАЗБ. За нуждите на кампанията е открита дарителска сметка:

Дарителска  набирателна сметка:

Българска Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ)

Българо-американска кредитна банка
БАНКОВ КОД  :BGUSBGSF
IBAN   BG 87BGUS91607005256300


 Вярваме, че това ще е само началото на една постоянна инициатива, която ще помогне на майките на деца с увреждания да останат здрави до децата си.

Популярната мисъл „Първо помогни на себе си, за да можеш да помогнеш на другите“ не е случайна. Всяко нещо, от което ние страдаме, се отразява и върху тези, които обичаме. Затова нека се грижим за собственото си здраве, за да можем да дадем всичко от себе си и в грижите за децата ни!

НЕКА СЕ ГРИЖИМ ЗА СОБСТВЕНОТО СИ ЗДРАВЕ, ЗА ДА МОЖЕМ ДА ДАДЕМ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ В ГРИЖАТА ЗА ДЕЦАТА!