АБЗ повишава застрахователната култура със страницата My Life в Facebook

 Асоциацията на българските застрахователи стартира нова потребителска страница  „My Life (Моят живот“) в социалната мрежа Facebook. Насочена към повишаване на застрахователната култура, My Life предлага полезна и любопитна информация за застраховането, различните застрахователни продукти и начините, по които  те могат да внесат в живота ни сигурност и спокойствие. Сред основните цели на страницата е да повиши разбирането за смисъла и ползите от застраховането, за ролята му  на „защитна линия“ във финансовия план на всеки човек.  Актуални потребителски казуси, образователни игри, любопитни факти и съвети – всичко това също ще е част от съдържанието на My Life.

„Развитието на дългосрочни политики, насочени към повишаване на застрахователната култура е сред водещите приоритети на АБЗ. ФБ страницата My Life е една от стъпките в тази насока. Самото наименование на страницата –„Моят живот“ – носи посланието, че качеството на живота ни зависи от самите нас и информираният избор по отношение на финансовите продукти, включително и застраховките, може да ни помогне да го подобрим. Стремежът ни е да ангажираме хората, да отговорим на нуждите им от разбираемо и ясно представяне на интересни за тях теми, свързани със застраховането и управлението на личните финанси.“ - коментира Константин Велев, председател на АБЗ. Той подчерта, че обратната връзка от потребителите е особено важна, защото е в основата на разработването на по-ефективни информационни политики. Именно затова следващата стъпка на АБЗ в тази насока е провеждане на национално-представително проучване на застрахователната култура в страната.

С новата страница My Life, както и с предстоящите си дейности, АБЗ би искала да стимулира хората да бъдат по-активни по отношение на собственото си благополучие, а не да разчитат единствено на външни фактори, само на държавата, например. Информираният потребител, разбиращ смисъла, същността и спецификите на застрахователните продукти може да вземе адекватно на индивидуалните си нужди решение и съответно максимално се възползва от присъщите им ползи.