АБЗ представя юбилейна изложба „140 години застраховане в България“ в галерия на открито градина "Кристал": 19 септември-3 октомври 2022

Експозицията може да бъде разгледана от 19 септември до 3 октомври 2022 г.

Изложбата се реализира от Асоциацията на българските застрахователи с подкрепата на Столична община и е посветена на юбилейните годишнини – 140 години застраховане в България и 30 години от създаването на АБЗ.  Експозицията ще бъде официално открита на 19 септември 2022 г. в 15 ч.

Юбилейната изложба „140 години застраховане в България“ проследява пътя на индустрията – от зараждането й в страната в края на XIX век до наши дни. В 28 табла са представени и богато илюстрирани значимите етапи в развитието на застрахователната дейност у нас, преплетени с интересни акценти,  любопитни факти и истории от българското застраховане. Експозицията съдържа множество фотографии, публикации, архивни и нормативни документи, статистика и данни за приноса на индустрията за икономическото и общественото развитие. 

Изложбата може да бъде разгледана в галерия на открито градина „Кристал“ от 19 септември до 3 октомври 2022 г. След това експозицията ще бъде достъпна в дигитален формат на сайта на Асоциацията на българските застрахователи.