"Армеец" е шампионът в 8-мия Турнир по минифутбол за Купата на АБЗ, ДЗИ и „Бул Инс“ заеха второ и трето място

С турнира по традиция се отбелязва професионалният празник  „Денят на застрахователя“

Отборът на ЗД "Армеец" е новият шампион в Турнира по минифутбол за Купата на Асоциацията на българските застрахователи (АБЦ). В изключително оспорван финал с тима на ДЗИ, армейците завършиха наравно 0:0 в редовното време. Двата отбора се поизпотиха един друг на множеството дузпи, които определиха и крайния победител. Трети, пак след дузпи, се класира тимът на "Бул инс", който отстрани отбора на "Алианц България" от призовата стълбица.

Призьорите получиха отборно купи и индивидуални медали. Наградите бяха връчени от председателя на УС на АБЗ г-н Константин Велев, който подкрепяше от трибуната отборите през целия ден на спортна игра. 

Досега в осемгодишната история на турнира не е имало финал, който да завърши с равенство. Осмото издание на турнира ще се запомни и с още една новост – за първи път тази година голмайстори на турнира станаха двама души – Хр. Николов ("Армеец") и В. Панев (ДЗИ), реализирали по 6 гола в противниковите врати. Николов е "абониран" за наградата, която получава за поредна година, а Панев сподели развълнуван, че това е първото му участие в турнира и се чувства много щастлив от персоналното отличие.

Вратар на първенството пък стана бранителят на мрежата на "Бул инс", който допусна само 5 гола за цялото първенство. Същия резултат записа и вратарят на "Групама", но отборът му имаше по-малко изиграни мачове, поради което наградата отиде в "Бул инс", според регламента на БФС.

Добрият спортменски тон бе запазен до края на турнира, каквато е и целта на спортното състезание – да бъде празник, съчетаващ застраховане и спорт. От години спортното събитие се посещава от семействата на застрахователите - участници в мачовете. Така беше и тази година. Веднага след връчването на медалите на татковците, с тях се окичиха най-малките фенове на спорта – техните невръстни синове и дъщери.

Технически изпълнител на събитието беше „Инсмаркет“, които и тази година организираха емоционално и изпълнено със спортен дух събитие.

 

www.insmarket.bg