Булстрад Живот, Евроинс и Дженерали са победителите в конкурса „Застрахователи за обществото 2017“

Благотворителни инициативи на компаниите Булстрад Живот, Евроинс и Дженерали получиха тазгодишните награди „Застрахователи за обществото“, връчвани от Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери.

Конкурсът се провежда за трета поредна година и има за цел да утвърди добрите практики в застраховането и да стимулира дългосрочните инициативи в полза на българското общество. Общо  12 кампании се бориха за наградите „Застрахователи за обществото  2017“.

На първо място бе отличена инициативата  на Булстрад Живот, която оказва подкрепа на ученици и студенти – сираци и полусираци, с отличен успех, за да продължат образованието си. Стипендиантската програма „Готови за успех”  подпомага млади хора, които са мотивирани, целеустремени и имат нужда от шанса да докажат способностите си.

Второто място бе спечелено от Евроинс за каузата им да осигурят средства за летен рехабилитационен морски лагер за сирачета с тежки физически увреждания.

 Застрахователната компания Дженерали се нареди на трето място с инициативата за подпомагане на деца в труден етап от живота им. Стремежът е да се отключи потенциалът на хората в неравностойно положение, за да могат те сами да променят живота си, този на своите семейства и общност.

Призовете бяха раздадени на тържествен благотворителен бал по случай професионалния празник на застрахователния бранш и 25 години от създаването на Асоциация на българските застрахователи на 5 октомври,2017 в х. „Балкан“.