Кирил Бошов, член на УС на АБЗ, пред БНТ и Нова ТВ: „Немалка част от застрахователите покриват риска „ковид“ в полиците „Помощ при пътуване“

В коментар за сутрешния блок на Нова ТВ Кирил Бошов, член на УС на АБЗ, поясни за потребителите, че специална „ковид“ застраховка не се предлага и не е необходима, тъй като обичайната застраховка „Помощ при пътуване“ при немалка част от застрахователните компании покрива заболяване и лечение от COVID-19. Той посъветва потребителите при избор на застраховка за пътуване да проверяват общите условия и дали е покрито диагностицирането и лечението на COVID-19. Политиката на застрахователите в това отношение  е различна и при някои това може да е изключен риск. Цените на застраховка „Помощ при пътуване“ също зависят от  политиката на отделните компании, но като цяло са много достъпни. Например, една такава застраховка с покрит риск „COVID-19“ в зависимост от лимита и дните на пътуване може да струва между 0.50-1.50 евро на ден.

Темата намери продължение в предаването  „Питай БНТ“, където в разговор с водещата Мира Добрева  Кирил Бошов поясни, че застраховката е полезна за туристите и извън покритието „ковид“, тъй като предлага защита за  други рискови събития, които могат да се случат по време на пътуване. По повод въпроси от работодатели Бошов коментира, че те могат да осигурят адекватна защита за своите служители чрез различни застрахователни продукти, включително и здравна застраховка.

 

Вижте целия разговор по Нова ТВ!

Вижте целия разговор по БНТ!