Награждават най-добрите компании в застрахователния сектор у нас за 2020 г. на 27 май

За тринадесета поредна година ще бъдат връчени най-престижните годишни награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор у нас - „Застраховател на годината“, “Пенсионноосигурително дружество на годината” и “Застрахователен брокер на годината”, както и годишните награди на фондация “Проф. д-р Велеслав Гаврийски”.

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери, които ще отличат най-добрите компании в сектора.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 27 май 2021 г. от 11.00 часа във ВУЗФ, която ще се проведе онлайн и ще бъде излъчена на живо във фейсбук страницата на ВУЗФ.

Ще бъдат връчени отличия в 9 категории, като победителите ще бъдат определени от експертно жури, съставено от представители на организаторите, по предварително определени обективни публични критерии.

 

Най-добрите компании ще получат призове в следните категории:

-  Застраховател на годината – Общо застраховане

- Застраховател на годината – Животозастраховане

- Най-динамично развиващо се застрахователно дружество

-  Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително задължително пенсионно осигуряване”

- Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване”

-  Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество

-  Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане

-  Застрахователен брокер на годината - Животозастраховане

-  Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество

 

Фондация “Проф. д-р В. Гаврийски” ще връчи за 23-та година своите специални награди “За цялостен принос в развитието на българското застраховане“, „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване“ и "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането" на заслужили експерти и мениджъри, лидери в своя сектор.

За втора поредна година церемонията ще бъде проведена в онлайн формат, с ограничено присъствие на гости заради епидемията от коронавирус в страната.

Събитието по традиция се посещава от застрахователния и финансовия елит на България, ръководители на държавните институции и регулаторните органи, на академичните среди и бизнеса.

Медийни партньори на годишните награди са: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgariа, Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Money.bg, Еconomic.bg, Standartnews.com, Insmarket.bg.