Най-добрите застрахователни компании бяха отличени на церемонията по връчване на годишните награди „Застраховател на годината“ за 2021 г.

ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД, "ДЗИ-Животозастраховане" ЕАД и  ЗАД "Алианц България живот" АД са победителите в съответните категории

 

На 19 май 2022 г.  за четиринадесета  поредна година бяха връчени най-престижните годишни награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор у нас - „Застраховател на годината“, “Пенсионноосигурително дружество на годината” и “Застрахователен брокер на годината” за 2021г., както и годишните награди на фондация “Проф. д-р Велеслав Гаврийски”.

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

Най-добрите компании бяха определени от експертно жури, съставено от представители на организаторите, на база обективни публични критерии и показатели.

Наградите бяха връчени на тържествена церемония в присъствието на множество официални гости - ръководители на държавните институции и регулаторните органи, представители на застрахователния и пенсионноосигурителния сектор, бизнеса и финансовия елит, академичните среди и медиите.

Наградата в категория „Застраховател на годината - Общо застраховане“ за 2021 г. спечели ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД. Отличието беше връчено от Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор, на Недялко Чандъров, главен изпълнителен директор на отличената компания.

В категория „Застраховател на годината – Животозастраховане“ за 2021 г. победител стана "ДЗИ-Животозастраховане" ЕАД. Коста Чолаков, председател на УС и Главен изпълнителен директор на ДЗИ, прие наградата от Владимир Савов, зам.-председател на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление “Застрахователен надзор”.

Призът “Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ за 2021 г. спечели ЗАД "Алианц България Живот". Наградата беше връчена на Андрей Александров, член на УС  изпълнителен директор на отличената компания от Диана Митева, председател на УС на Асоциацията на банките в България

На тържествената церемония бяха отличени и най-добрите пенсионноосигурителни дружества.

В категорията „Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2021 г., за дейността по допълнително задължително пенсионно осигуряване, наградата получи ПОК „Доверие” АД. Наградата беше връчена от Диана Йорданова, зам.-председател на КФН.

Призът „Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2021 г., за дейността по допълнително доброволно пенсионно осигуряване, получи ПОД „Алианц България” АД. Наградата беше връчена от Васил Велев, Председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

В категорията „Пенсионноосигурително дружество на годината” за най-динамично развитие в дейността си през 2021 г. победител стана ПОК „ДСК  Родина“ АД. Наградата беше връчена от Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика.

В категориите на “Застрахователен брокер на годината” бяха отличени следните компании:

В категорията „Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане“ за 2021 г. победител стана ''ЕС ДИ АЙ Груп'' ООД. Наградата беше връчена от Владимир Савов, зам.-председател на КФН, ръководещ управление “Застрахователен надзор”.

Призът в категория „Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане” за 2021 г. получи "Ай Ен Джи Иншурънс Брокерс” ООД. Наградата беше връчена от Константин Велев, председател на УС на АБЗ.

Наградата “Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ през 2021 г. бе връчена на ''Амарант България'' ООД. Призът беше връчен от Радослава Масларска, председател на УС на БАЛИП.

Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” връчи за 24-та поредна година своите национални персонални награди за 2022 г. на най-заслужилите експерти и професионалисти в секторите застраховане и осигуряване.

С награда “За цялостен принос в развитието на българското застраховане“ – 2022 г.  бе удостоен г-н Юри Копач, член на УС и изпълнителен директор „Търговска мрежа и продажби“ на Дженерали Застраховане АД. Призът връчи г-н Константин Велев, председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи.

Следващата награда от същата категория “За цялостен принос в развитието на българското застраховане“ – 2022 г. получи доц. д-р Григорий Вазов, президент и ректор емеритус на Висшето училище по застраховане и финанси, изп. директор на Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab. Той прие наградата от Гълъб Донев, секретар по демография и социални политики на Президента на Република България.

 С наградата „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване” за 2021 г. бе удостоен доц. д-р Станислав Димитров, изпълнителен директор и член на СД на ЖЗК „Съгласие” АД и ръководител на катедра “Финанси и застраховане” във ВУЗФ, а наградата му връчи г-н Гълъб Донев, секретар по демография и социални политики на Президента на Република България.

С наградата "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането" – 2021 г. бе отличена г-н Кольо Делев, управител на''ЕС ДИ АЙ Груп'' ООД. Призът беше връчен от г-н Никола Абаджиев, почетен член на Организационния комитет на годишните награди.

Церемонията завърши по традиция с обща снимка на всички наградени компании и призьори, специални гости и членове на Организационния комитет.