Отборът на ДЗИ е новият шампион в турнира по минифутбол за Купата на АБЗ

Подгласници на призьора станаха отборите на „Бул инс“ и „Армеец“

Футболният отбор на ДЗИ триумфира на Седмия турнир по минифутбол за купата на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ). Отборният дух и силната мотивация на тима допринесоха да се наложи над отбора на Бул инс, които се окичиха със среброто.

Бронзът бе завоюван след дузпи от отбора на „Армеец“ срещу тима на „Булстрад живот ВИГ“.  Тази година статуетките за голмайстор и най-добър вратар също отидоха в екипа на Бул инс.

Наградите – отборни купи за призьорите, както и индивидуални медали за състезателите – бяха връчени от г-н Коста Чолаков, член на УС на АБЗ.

Приятна изненада на първенството поднесоха два тима – дебютантът от Комисията за финансов надзор и тимът на „Булстрад живот ВИГ“, които поднесоха на зрителите интелигентен, чист и борбен футбол.

В това футболно издание взеха участие осем отбора – Алианц, Армеец, Бул инс, Булстрад живот ВИГ, Групама, ДЗИ, Евроинс, КФН.

Традиционен организатор на първенството е екипът на ИНСМАРКЕТ, а съдийската бригада и техническите лица се излъчват всяка година от БФС. Самият турнир се провежда в съответствие с действащите правила за минифутбол и Наредбата на БФС за първенствата и турнирите по футбол.

 

От първото си издание до сега турнирът е посветен на празника на българския застраховател, който се чества на 1 октомври.

 

За любителите на статистиката припомняме шампионските тройки от предишните издания до днес

Година/Място

І-во място

ІІ-ро място

ІІІ-то място

7-ти турнир 2017 г.

ДЗИ

Бул инс

Армеец

6-ти турнир 2017 г.

Лев инс

Армеец

ДЗИ

5-ти турнир 2016 г.

Лев инс

Бул инс

ДЗИ

4-ти турнир 2015 г.

Лев инс

Армеец

ДЗИ

3-ти турнир 2014 г.

Армеец

ДЗИ

Лев инс

2-ри турнир 2013 г.

Лев инс

ДЗИ

Армеец

1-ви турнир 2012 г.

ДЗИ

Бул инс

Лев инс