Отличават най-добрите компании в застрахователния сектор у нас за 2019 година

За дванадесета поредна година ще бъдат връчени най-престижните годишни награди в застрахователния сектор у нас - „Застраховател на годината“ и “Застрахователен брокер на годината”.

Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери, които ще отличат най-добрите компании в сектора.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 28 май от 11.00 часа във ВУЗФ, която ще се проведе онлайн и ще бъде излъчена на живо във фейсбук страницата на ВУЗФ.

Ще бъдат връчени отличия в 6 категории, като победителите ще бъдат определени от експертно жури, в лицето на представители на организаторите, по предварително определени обективни публични критерии.

Специални гости на церемонията ще бъдат председателят на КФН Бойко Атанасов и Илиана Христова, заместник-председател на КФН.

Най-добрите компании ще получат призове в следните категории:

  • Застраховател на годината – Общо застраховане
  • Застраховател на годината – Животозастраховане
  • Застраховател на годината - Най-динамично развиващо се дружество
  • Застрахователен брокер на годината - Общо застраховане
  • Застрахователен брокер на годината - Животозастраховане
  • Застрахователен брокер на годината - Най-динамично развиващо се дружество

За първи път церемонията ще бъде проведена в онлайн формат заради ограниченията, наложени във връзка с епидемията от коронавирус в страната.

Събитието по традиция се посещава от застрахователния и финансовия елит на България, ръководители на държавните институции и регулаторните органи, на академичните среди и бизнеса.

Медийни партньори на годишните награди са: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgariа, Bulgaria ON AIR, Еconomic.bg, сп. “Икономика”, Money.bg, в. “Стандарт”, в. “Банкеръ”, Inews.bg, Econ.bg, Insmarket.bg.