С кампанията #РазумноНаПътя АБЗ призовава за повишено внимание на пътя след ограниченията

Естествено е желанието да се възползваме от хубавото време и отпадналите ограничения за пътуване, които бяха наложени поради епидемиологична обстановка. Дали  пътуването до близки хора, до вилата или другаде ще превърне в празник или в неприятно събитие  зависи от разумното ни поведение на пътя.

След отпадане на ограниченията за пътуване трафикът се повишава, а с това и вероятността от повече пътни инциденти. Тази тенденция вече се наблюдава и България, и в други европейски държави.

 „Затова призивът на АБЗ е да сме разумни на пътя, да спазваме правилата за движение, за да се избегнат тежки ситуации. С кампанията #РазумноНаПътя напомняме, че повишеното внимание на пътя е грижа за хората около нас и нас самите. Свободата на придвижване не означава избирателно прилагане на пътните правила.“ – коментира Константин Велев, председател на АБЗ.

В рамките на кампанията #РазумноНаПътя АБЗ ще публикува на сайта си и страниците си  във Facebook и LinkedIn материали, с които да обърне внимание към основни фактори за по-висока  пътна безопасност и лична сигурност, сред които:

  • Спазване на правилата за движение и разумно поведение на пътя
  • Поддържане на технически изряден автомобил
  • Наличие на автомобилни застраховки