Телевизионно студио „Застраховки „Живот“ – защита и инвестиции“ на Bulgaria ON AIR и АБЗ събира водещи експерти в дискусия за животозастраховането на 10 април

 

Организатори на дебютния проект са АБЗ и Bulgaria ON AIR, дискусията ще се излъчи на 10 април от 17:30 часа

В турбулентната 2022-а година, донесла комбинация между пандемия, бушуваща наблизо война и икономически предизвикателства, една тема се откроява все по-ясно – тази за животозастраховането като начин за адресиране на рисковете в нашия живот. Затова в годината, в която българското застраховане отбелязва 140 години застраховане в България, а Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) празнува 30-ата си годишнина, Bulgaria ON AIR и АБЗ подготвят специално телевизионно студио, насочено именно върху развитието на животозастрахователния пазар у нас.

Мултиплатформеният проект на Bulgaria ON AIR и АБЗ „Застраховки „Живот“ – защита и инвестиции“ се организира за пръв път у нас  и е по инициатива на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ). Събитието ще се излъчи на 10 април от 17:30 часа в ефира и Facebook страницата на националната телевизия, както и онлайн на Dnes.bg и Investor.bg. Проявата е част от информационната кампания на АБЗ „На фокус: животозастраховане“. 

В студиото на Bulgaria ON AIR ще се съберат едни от водещите имена в застрахователния сектор, които ще коментират актуалните тенденции и подема в животозастраховането, причините за силния пазарен ръст, особено при животозастраховките, свързани с инвестиционен фонд и ползите, които тези продукти носят на потребителите.

За развитието и перспективите пред животозастрахователния ни сектор, за животозастраховките като инструмент, предлагащ защита на здравето и живота и заедно с това възможност за инвестиции, на 10 април ще разкажат зам.-председателят на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, Владимир Савов, Светла Несторова - главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД, и Веселин Ангелов - изпълнителен директор на ЗАД „Алианц България“ и член на Управителния съвет на АБЗ. В дискусията ще се включат Ивайло Пеев, управляващ партньор/CEO в Life Partners Bulgaria и Явор Ачев - мениджър за България на „Амунди“. В хода на разговора ще станат ясни механизмите за управление на вложените от клиентите средства, възможностите за гъвкав и индивидуален инвестиционен избор и достъп до международните пазари при преференциални условия.

По време на специалния мултиплатформен проект „Застраховки „Живот“ – защита и инвестиции“ пред модератора и водещ в предаването Money.bg на Bulgaria ON AIR Петър Илиев експертите ще разкажат повече и за основните  животозастрахователни продукти на българския пазар, за информирания избор и основните етапи и етиката в продажбения процес, за механизмите за защита на потребителите и свързаните с тях регулации и още важни и любопитни подробности по темата.