Юри Копач, зам.- председател на УС на АБЗ, с приз „За цялостен принос в развитието на българското застраховане” на фондация ”Проф. д-р Велеслав Гаврийски”

 

Юри Копач, зам.- председател на УС на АБЗ и член на УС и изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД бе удостоен с  националния приз „За  цялостен принос в развитието на българското застраховане” на фондация ”Проф. д-р Велеслав Гаврийски”. Високото отличие бе връчено от Константин Велев, председател на УС на АБЗ и изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“ по време на тържествена церемония по връчване на наградите „Застраховател на годината“, “Пенсионноосигурително дружество на годината” и “Застрахователен брокер на годината” за 2021г.

Юри Копач е уважаван икономист и изявен мениджър в областта на застраховането, с широка и задълбочена експертиза и с огромен личен и професионален авторитет. От 2015 г. досега е член на Управителния съвет и Изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД. През последните повече от 20 години той е допринесъл експертно, професионално и управленски за развитието на редица български застрахователни дружества, в това число ДЗИ и ЗАД „Виктория” и Дженерали Застраховане АД.

Вече 12 години, от 2010 г. г-н Копач е член на Управителния съвет на Гаранционния фонд и има съществен принос в сферата на автомобилното застраховане и обществено значимата национална система на застраховката „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Г-н Копач е дългогодишно и активно ангажиран с дейността на Асоциацията на българските застрахователи. От 2016г.  той е заместник-председател на Управителния съвет на Асоциация на Българските застрахователи и активно работи за подобряване на бизнес климата и регулаторната рамка в застраховането и за реализацията на редица каузи и цели от висок обществен приоритет.

При приемане на високото отличие г-н Копач се обърна към аудиторията с думите: "През 1997 г. направих своите първи стъпки в застраховането – секторът, който припознах като свое призвание. От тогава до днес работя с удоволствие и голям ентусиазъм. Успях, заедно с колеги да променим отношението към застраховането, защото целта ни винаги е била дадем възможност на хората да формират по-безопасно бъдеще за себе си и семействата си, като се грижат за живота и мечтите си. Това е нещото, което ме мотивира всеки ден.

Затова съм изключително горд, че на церемонията “Застраховател на годината 2022” получих голямото признание - За цялостен принос в развитието на българското застраховане. Благодаря на  колегите в бранша, в лицето на Асоцияията на българските застрахователи и Фондация “Проф. д-р Велислав Гаврийски “. Благодарен съм и на всички, с които сме работили и продължаваме да работим и които са важен фактор за постигането на този успех!"