БЕЗ ГРЕШКИ НА ПЪТЯ - образователен тест по пътна безопасност за деца

Образователният онлайн тест „Без грешки на пътя“ е ориентиран към малките участници в пътното движение и е свободно достъпен чрез сайта на Асоциация на българските застрахователи. Съдържанието му е консултирано от ГД „Национална полиция“- МВР. В теста, чрез картинки, са представени 10 обичайни ситуации на пътя, като целта е децата да открият дали има „грешка на пътя“ и да посочат каква е тя.  В отговор към всеки въпрос-ситуация има разработена кратка образователна част и се представя вече „вярната“  картинка. Тестът е подходящ както за индивидуални, така и за групови занимания с деца на тема пътна безопасност и основни правила за движение по пътищата.

РЕШЕТЕ ТЕСТА „БЕЗ ГРЕШКИ НА ПЪТЯ“!

 

 

ИГРИ С НАГРАДИ "БЕЗ ГРЕШКИ НА ПЪТЯ"

Периодично, на база на теста, се провеждат игри с награди. Организатори на инициативите са ГД „Национална полиция“- МВР, Асоциация на българските застрахователи (АБЗ) и Гаранционен фонд (ГФ).

  • В първото издание на играта през 2021 г. участие взеха общо 19 380 души.
  • През 2022 г. се проведе второ издание на играта, в което се включиха рекорден брой участници -  66 513 души. Индивидуалните участници бяха 7 585, а в категорията групови участници – училища, детски градини и други организации – се включиха 58 928 деца.

 

 

Начало