Информационна кампания „Безопасно на пътя с електрически скутер“

Информационна кампания „Безопасно на пътя с електрически скутер“  е посветена на безопасността на пътя при употреба и управление на електрически скутери. Темата е особено актуална и належаща за адресиране с все по-масовата им употреба и все по-честите инциденти на пътя. 

Целта е, чрез предоставяне на практическа информация и съвети, да се стимулира култура на отговорност сред  ползвателите на този вид превозни средства, които най-често са  млади хора, и да се подобри пътната безопасност. В кампанията се акцентира върху 10 основни правила за безопасност при управление на електрически скутер.

Кампанията на Асоциацията на българските застрахователи е реализирана в партньорство с „Национална полиция“ – МВР, Гаранционен фонд (ГФ) и с подкрепата на Министерството на науката и образованието.

В рамките на инициативата бяха разпространени видео със съвети за безопасност и брошура в дигитален формат, които остават на разположение на сайта на АБЗ.

Със съдействието на Министерството на образованието и науката до всички български училища достигнаха информационни материали, адаптирани за използване от преподавателите. Материалите за налични на сайта на АБЗ и могат да бъдат ползвани от всички заинтересовани страни. 

Кампанията е част от обща инициатива на европейско ниво, обединяваща застрахователни асоциации и институции, работещи в сферата на пътната безопасност от 13 европейски държави. Подкрепена е от сдружението на европейските застрахователни асоциации Insurance Europe и е включена като дейност в инициативата „Заедно за безопасността на децата на пътя“ на застрахователните асоциации от Централна и Източна Европа. В рамките на инициативата, с подкрепата на Борда за пътна безопасност на Австрия, бе изработено общо за участниците видео със съвети за безопасно управление на електрически скутер с адаптирани езикови версии за отделните държави. 

Вижте видеото „10 неща, които трябва да знаете, преди да се качите на електрически скутер“!

 

Вземете брошурата „10 правила за безопасност: Електрически скутер“!

 

Начало