Инициатива „Заедно за безопасността на децата на пътя: Централна и Източна Европа“

АБЗ е съосновател на инициативата „Заедно за безопасността на децата на пътя: Централна и Източна Европа“. Стартирала през 2021 г., тя обединява застрахователните асоциации, организациите за безопасност на движението по пътищата, държавни органи и образователни институции от Австрия, България, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

Вижте видеото на съвместната инициатива „Заедно за безопасността на децата на пътя: Централна и Източна Европа“!

 

Ежегодно организаторите провеждат разнообразни инициативи, насочени към най-уязвимите участници в пътното движение – децата. Целта е те да бъдат стимулирани да спазват правилата за безопасност, да се научат да разпознават и избягват опасностите на пътя и да се обърне внимание на факта, че всеки от нас има изключително важна роля в грижите и опазването на нашите деца.

Асоциацията на българските застрахователи е активен участник в инициативата. Партньори на АБЗ в реализацията на редица активности са Гаранционния фонд и ГД „Национална полиция“- МВР.

Сред най-атрактивните дейности, провеждани в рамките на инициативата, са игрите с награди, базирани на теста за пътна безопасност за деца „БЕЗ ГРЕШКИ НА ПЪТЯ“.

Те се радват на висок обществен интерес и активно участие. В първото издание на играта през 2021 г. участие взеха общо 19 380 души. През 2022 г. се проведе второ издание на игратd, в което се включиха рекорден брой участници -  66 513 души. Индивидуалните участници са 7 585, а в категорията групови участници – училища, детски градини и други организации – са се включили 58 928 деца.

 

 

Начало