Образователни програми и обучения

Повишаването на финансовата и застрахователна грамотност е сред водещите стратегически приоритети на АБЗ. Разработването на образователни програми с тази насоченост и провеждането на обучения са част от дейностите, чрез които АБЗ адресира темата „застрахователна грамотност“.

АБЗ предлага две образователни програми, по които представители на асоциацията провеждат обучения. Програмите са разработени така, че да могат да се адаптират в съответствие с целите, нуждите и времевите рамки на конкретното обучение. Особено подходящи са за младежка аудитория – ученици и студенти.

 

ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА „НА ФОКУС: ЗАСТРАХОВАНЕ“

Програмата представлява общо въведение в застраховането и включва теми като възникване и история на застраховането; същност, принципи и основни понятия в застраховането; видове застраховане, видове застрахователни продукти и техните специфики; потребителски въпроси, свързани с избор и покупка на застрахователни продукти; основни характеристики на българския застрахователен пазар и участниците на него, актуалното му развитие и мястото му в европейския застрахователен пазар.

 

ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА „ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО: ПРАКТИЧНО“

Програмата акцентира върху потребителски ориентирани аспекти на застраховането. Включва теми като смисъл и същност на застраховането, основни понятия, подход за определяне на индивидуалната необходимост от застрахователна защита, видове застрахователни продукти, предлагани на българския пазар и техните специфики; потребителски въпроси, свързани с избор,  покупка и използване на застрахователни продукти; участници и институции на застрахователния пазар; защита на потребителя.

 

ЗАЯВЕТЕ ОБУЧЕНИЕ!

За да се заяви провеждане на обучение по образователна програма на АБЗ, заинтересованите лица трябва да се свържат с офиса на асоциацията на е-мейл abz@abz.bg  или по телефон 02 980 51 25.

 

 

Начало