Алианц: Образователно-творчески спортен лагер „Move Now" – Заедно за едно по-добро бъдеще

През 2022 г. Алианц България стартира социална кампания в подкрепа на фонд „Добротворчество“ на Българския младежки Червен кръст. Идеята на благотворителната инициатива е да се подпомогнат деца със специални потребности /или от уязвими групи на възраст между 13 и 18 години в тяхното бъдещо кариерно развитие. Планираните дейности и събития имат за цел да насочи вниманието им към образованието, да развият потенциала им и да ги ориентират професионално.

Дейности по проекта

Първата активност от инициативата е организирането на едноседмичен лагер в гр. Момчилград през септември 2022 г. В рамките на мероприятието 10 деца със специфични потребности и/или от уязвими групи има участваха и имаха специално организирана програма.  

По време на едноседмичния лагер служители на Алианц България вдъхновяваха младежите с лекции, игри, личен пример и влязоха в ролята на техни мотиватори. По увлекателен и забавен начин им бяха  представени различните професии, света на финансите и застраховането и им бяха организирани ролеви игри за професионално ориентиране. Вниманието им бе насочено към образованието, усилията, всеотдайността и търпението, които помагат да си успешен, независимо от пътя, по който поемаш. Професионалистите от Алианц споделиха личния си опит, помагайки на младежите да усъвършенстват своите комуникационни умения, как да се представят и се включиха в импровизирано интервю за работа. Децата се запознаха и със света на геологията, като се докоснаха до парче от скала на 144 милиона години.

Kато партньор на олимпийските и параолимпийските игри Алианц организира и интересни спортни мероприятия. В лагера взеха участие ултрамаратонецът Краси Георгиев и лекоатлетката Никол Андонова, които предадоха на участниците своя спортен дух и мотивация за здравословен начин на живот.

Постигнати резултати

Като социално отговорна компания мисията на Алианц България е да подкрепя уязвимите групи да превъзмогват трудностите и да се чувстват равноправна част от нашето общество. Чрез благотворителната инициатива, компанията подава ръка на деца със специални потребности на възраст между 13 и 18 години, а планираните дейности и събития, които ще продължат до 2024 година, имат за цел да развият потенциала им, да ги мотивира да продължат образованието си и да ги ориентират професионално.

В рамките на инициативата „Move Now“ – Заедно за едно по-добро бъдеще, през септември 2023-та година ще бъде организиран още един лагер, в който ще се включат 15 деца, а през 2024-та инициативата ще се надгради чрез поредица от специални събития за кариерно развитие за 60 деца и младежи.

 

Вижте повече за проекта!

 

Начало