ЗК Евроинс: Подкрепа за девето издание на благотворително състезание „Маратон на приятелството“ в Плевен

Цели

Важни цели на маратона са той да насърчава активния начин на живот, да  привлича любители на спорта в регионалния северозападен град, както и да популяризира Плевен като атрактивен спортен-туристически център. ЗК Евроинс подкрепя този мащабен проект вече четвърта година, като ежегодно дарява по 12 000 лв.

Благотворителеният маратон в гр.Плевен се организира от водещи фондации и социални предприятия в България, чиято основна мисия е да подкрепят хора в неравностойно положение и   различни нужди: „Айс-Оупън“, фондация „Светът на Мария“, Фондация „Сошъл Фючър – Jamba”, Национален алианс за социална отговорност, в партньорство с Община Плевен, СК Elite Running от Румъния, Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения, Фондация BCause, Аутизъм Днес и с подкрепата на много компании, за които корпоративната и социална отговорност, приносът към изграждането на справедлива социална среда и устойчиво бъдеще са залегнали в основата на бизнеса им.

Дейности и резултати

Събитието привлече повече от 600 участника в изключително широк възрастов диапазон –  деца от 3-годишна възраст до маратонец на 86 години. Участниците бяха представители на общо шестнадесет държави, сред които Австралия, Беларус, Великобритания, Босна и Херцеговина, Германия, Гърция, Италия, Индия, Нова Зеландия, Украйна, Румъния, САЩ, Шри Ланка, Франция, Южна Африка и България. Плевенският маратон бе открит с приветствия от страна на организатори, дипломати и официални гости.

Детското състезание Fun Run Kids и три километровия масов крос „Аз мога“ подобриха рекорда за участници от миналата година, като в тях се включиха над 450 деца и възрастни, разпределени по възрастови категории. Всички участници се състезаваха в подкрепа на благотворителна кауза за осигуряване на стипендия за студент от Медицински университет, Плевен, с  отличен успех, който е загубил единия си родител.

 

Вижте повече за проекта в прикачения документ в pdf формат!

Начало