Уника: UNIQA засади семената на бъдещето

UNIQA Bulgaria и страните от SEE региона – Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина и Хърватия, засадиха над 5000 дървета в петте държави. В допълнение UNIQA България дари и над 6000 фиданки на местни общини на територията на България.

През ноември 2022 г. служителите на UNIQA България засадиха 2100 фиданки дъб в местност до село Телиш, област Плевен, като част от съвместна инициатива с подкрепата на фондацията Гората БГ. Социално отговорната инициатива за залесяване е вдъхновена от общите ценности и култура, споделяни от всички служители, и следва стратегията „UNIQA 3.0 – Засаждаме бъдеще“ с фокус върху инвестиране в общността, устойчиво развитие и насърчаване на опазването на околната среда. Иницативата беше подкрепена и в страните от SEE региона, където оперира UNIQA – Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия и Черна гора. Общият брой засадени фиданки за петте страни надхвърли 5000.

Клиентите на УНИКА България, сключили застраховка КАСКО, също допринасят за засаждането на 1 ново дърво. УНИКА България е първият застраховател в България, който стартира кампания в помощ на горите в България, в партньорство с Гората.бг, и поставя фокус върху темата за намаляване на въглеродния отпечатък, причинен от личния автомобил.

Резултати

Съвместната регионална инициатива на UNIQA за засаждане на фиданки в петте страни от региона на Югоизточна Европа приключи успешно. Като символ на нашето успешно бъдеще, растеж и дългосрочни инвестиции в региона, ние засадихме по едно дърво за всеки от нашите 1700 колеги, а общият брой на засадени фиданки надхвърли 5000. В съответствие със стратегията „UNIQA 3.0 – Seeding the Future“, ние предоставяме решителна подкрепа на общността за намаляване на замърсяването и вредните последици от изменението на климата. Посветени сме на това всички заедно да живеем по-добре и вярваме, че ще продължим активно да допринасяме за по-доброто утре за бъдещите поколения. Очакваме с нетърпение бъдещите UNIQA гори да се развият в Босна и Херцеговина, Хърватия, Сърбия, Черна гора и България. Много
наши колеги в региона участваха в залесителните акции, а на всички места за засаждане цареше отлична атмосфера и екипен дух.

Вижте видео за проекта!

 

Вижте повече за проекта в прикачения документ в pdf формат!

Начало