ДЗИ: kaksi – иновативното здравно мобилно приложение на ДЗИ

В ДЗИ вярваме, че активният начин на живот е от изключително значение, за да поддържаме добър тонус и да сме здрави. За да отговорим на нуждата на потребителите, създадохме приложение, което се грижи за тяхното здраве и сигурност и събира в себе си различни дигитални решения за по-здравословен начин на живот.

Приложението kaksi е безплатно и достъпно за всички потребители на Android или iOS, насочено към масовата аудитория. То има за цел да мотивира потребителите да водят здравословен начин на живот, като следи физическата им активност.

kaksi е насочено както към клиенти на ДЗИ, така и за външни потребители и предоставя на здравноосигурените лица:

  • достъп до личната им здравна карта;
  • достъп до Superdoc, където клиентите могат бързо да запазват час за преглед;
  • достъп до Healee – платформата за онлайн медицински консултации;
  • да намерят най-близката до тях аптека;
  • да сключват застраховки чрез директния достъп онлайн портала на ДЗИ.

Всички тези предимства с изключение на здравната карта могат да се ползват и от лица, свалили kaksi, без да са клиенти на ДЗИ.

Едно от основните предимства на приложението е геймификацията, чрез възможността за печеленето на различни награди, отстъпки и бонуси.

Мобилното приложение разполага и с няколко други функционалности, с които потребителите да се чувстват сигурни за здравето си във всеки един момент.

Дейности по проекта

Започнахме да разработваме kaksi в края на 2019 г, но заради глобалната пандемия от COVID-19 се наложи да отложим реализацията му. В проекта бяха въвлечени служители на ДЗИ, както и външна фирма подизпълнител, която съдейства за разработването на апликацията.

За да популяризираме приложението сред по-широка аудитория, се доверихме на инфлуенсъри, които водят активен начин на живот. Те споделяха снимки и сторита за това как kaksi им помага в ежедневието да останат активни и да постигат дневните си цели за брой крачки.

За водеща на специално медийно събитие поканихме Биляна Йотовска, която демонстрира на живо функционалностите на приложението. Тя също сподели пост в своя инстаграм профил.

Резултати

Към момента приложението е свалено над 20 000 пъти, а активните потребители са 6300. Здравните карти, които са дигитализирани през него, са 11 618. 

 

Вижте повече за проекта в прикачения документ в pdf формат!

Начало