Публикувано изменение и поправка на регулаторните технически стандарти, по отношение на съдържанието и представянето на информацията във връзка с оповестяванията в преддоговорните документи и периодичните доклади за финансови продукти, чрез които се инвестира в екологично устойчиви икономически дейности

На 17 февруари 2023 г. в  Официалния вестник на ЕС е публикувано изменение и поправка на регулаторните технически стандарти, предвидени в Делегиран регламент (ЕС) 2022/1288, по отношение на съдържанието и представянето на информацията във връзка с оповестяванията в преддоговорните документи и периодичните доклади за финансови продукти, чрез които се инвестира в екологично устойчиви икономически дейности.

Участниците на финансовите пазари вече ще са длъжни да разкриват чрез проста графика и степента, до която техните портфейли са изложени на дейности, свързани с газ и ядрена енергия, в съответствие с Регламента за таксономията.

Изменените регулаторни и технически стандарти (РТС) за оповестяване на устойчиви финанси можете да намерите на следния линк: https://eur-lex.europa.eu/eli/reg_del/2023/363/oj.

Изменените РТС влизат в сила 3 дни след публикуването им в Официален вестник.

Начало