АБЗ участва в инициативата „Дни на безопасност на пътя“ на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL

За поредна година АБЗ се включва в инициативата Дни на безопасността на пътя с мото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“). Тя се провежда в периода 16-22 септември под егидата на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL.  Тази година 20 септември е определен за Ден без загинали на пътя, като целта е да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни. Активностите от традиционната кампания на ROADPOL се обединяват с дейностите, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември. Запазвайки традицията от началото на кампанията през 2016 г., Дните на безопасността на пътя за Република България – 2023 г., се провеждат под патронажа на министъра на вътрешните работи, с национален  координатор Главна дирекция „Национална полиция“.

Пътната безопасност е сред водещите приоритети в дейността на АБЗ, включително с оглед на факта, че България традиционно заема челните места в Европа по жертви на пътя на глава от населението. С участието си в Дните на безопасност на пътя  и кампанията „Остани жив! Пази живота!“  АБЗ цели да насочи общественото внимание към смисъла и необходимостта от  разумното поведение на пътя, да напомни добре познати правила, които спасяват човешки животи и съдби.

В периода 16-22 септември Асоциацията на българските застрахователи в партньорство с  Гаранционния фонд ще проведе кампанията за пътна безопасност в дигитална среда. На страниците на АБЗ в Facebook и LinkedIn ще се публикуват материали за  най-опасните ситуации на пътя и как разумното поведение зад волана маже да ги предотврати. В рамките на кампанията ще бъде предоставена информация за видовете застраховки, които могат да помогнат да се справим с последиците от пътен инцидент.

АБЗ отправя покана към своите членове и всички заинтересовани лица и организации да се включат в инициативата. Повече информация може да намерите на страницата на ROADPOL SAFETY DAYS .

Начало