Среща на АБЗ с ученици от Националната търговско-банкова гимназия

Три празнични юбилея – 140 години застраховане в България, 30 години от създаването на АБЗ и 110 години от основаването на Националната търговско-банкова гимназия – бяха поводът за среща на АБЗ с над 70 бъдещи застрахователи – ученици от учебното заведение. Пред гостите от АБЗ гимназистите изнесоха презентация за историята на застраховането и развитието на индустрията  в България, за същността на застраховането и ролята на браншовата асоциация.

В своето обръщение към учениците Нина Колчакова, генерален секретар на АБЗ, се спря върху актуалното състояние на пазара и разказа за функциите и различните направления на дейност на Асоциацията на българските застрахователи. Тя подчерта, че застраховането е безкрайно интересна дейност, свързано е с всички аспекти на човешкия живот и затова в този бизнес намират реализация хора с различни професии и качества. Но това, което ги обединява и което е базово условие за упражняване на тази професия, е човечността.

Поредната среща на АБЗ с гимназистите, изучаващи застрахователна дейност, е израз на политиката на асоциацията за активна работа с младите хора и насърчаването им да поемат по професионалния път на застраховането.

Начало