С голям успех приключи играта с награди, базирана на теста за пътна безопасност "Без грешки на пътя"

Деца и възрастни, образователни и други организации се включиха в играта като решиха теста „Без грешки на пътя“, достъпен чрез сайта на Асоциацията на българските затрахователи – www.abz.bg.  Играта се проведе в периода 20 септември – 22 октомври 2021 г. при много висок интерес- тестът е решен от общо 19 380 души от цялата страна. Индивидуалните участници в играта са 4 372. Груповите участници – училища и детски градини от цялата страна – са 846. Така, чрез групови занимания тестът е решен от общо 15 008  деца.

Образователният онлайн тест по пътна безопасност за деца „Без грешки на пътя“  ще продължава да е достъпен за всички чрез интернет страница на АБЗ и може да бъде използван за образователни цели. В теста чрез картинки са представени 10 обичайни ситуации на пътя, а целта е участниците да открият дали има „грешка на пътя“ и да посочат каква е тя.  Към всеки въпрос-ситуация има разработена кратка образователна част. Тестът, освен за индивидуално участие, е подходящ и за групови занимания/уроци с деца на тема пътна безопасност и основни правила за движение по пътищата.

Тестът „Без грешки на пътя“ и играта с награди са част от дейностите на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Гаранционния фонд (ГФ), с които участват в международната инициатива „Заедно за безопасността на децата на пътя!“. Тя обединява организации и застрахователни асоциации от осем европейски държави - Австрия, България, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Участниците в нея, с различни инициативи и дейности, призовават за повишено внимание на пътя, за да бъде опазено най-ценното за всички нас – здравето и живота на нашите деца.

Начало