Рекордно участие в играта-тест „Без грешки на пътя“, проведена в рамките на инициативата „Заедно за безопасността на децата на пътя“

Образователният онлайн тест „Без грешки на пътя“ е ориентиран към малките участници в пътното движение. Достъпен е свободно чрез сайта на Асоциацията на българските застрахователи – https://roadsafetyiq.abz.bg/, а в периода 16 ноември – 7 декември  2022 г. се проведе игра с награди на база на теста.

Организатори на инициативата са Асоциация на българските застрахователи (АБЗ), ГД „Национална полиция“ – МВР и Гаранционен фонд (ГФ) С кампанията „Заедно за безопасността на децата на пътя“ и образователния тест-игра „Без грешки на пътя“ организаторите призовават за повишено внимание на пътя и предлагат ангажиращ начин за подобряване на знанията и уменията на децата по отношение на правилата и безопасното поведение на пътя.

В поредното издание на играта-тест „Без грешки на пътя“ се включиха рекорден брой участници В периода на играта от 16 ноември до 7 декември тестът е решен от 66 513 души. Индивидуалните участници са 7 585, а в категорията групови участници – училища, детски градини и други организации – са се включили 58 928 деца.

На 9 декември 2022 г. чрез томбола бяха определени печелившите участници.  Ето кои са те:

Индивидуални участници:

  • Дияна Горанчева гр. Свищов
  • Цветомир Маринов,  с.Айдимир
  • Стела Сиракова, гр.Стара Загора

Всеки от печелившите в категория „Индивидуални участници“ получава по един ваучер от магазин за техника на стойност 100 лв

Групови участници:

  • Пето основно училище "Христо Ботев" - гр. Монтана
  • ДГ 28 "Пролет",  гр. Варна
  • 4Б клас, СУ „Свети Свети Кирил и Методий“, гр. Асеновград

Всеки от печелившите в категория „Групови участници“ получава по един ваучер от книжарница/магазин за техника на стойност 200 лв.

Образователният онлайн тест „Без грешки на пътя“ остава свободно достъпен и след периода на играта, така че всеки, който има интерес и желание може да го ползва в работата си с деца.

Кампанията „Заедно за безопасността на децата на пътя!“ е международна инициатива, която обединява държавни институции от сферата на пътната безопасност, застрахователни асоциации и други организации от осем европейски държави - Австрия, България, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Участниците в нея реализират различни инициативи и дейности, насочени към пътната безопасност и целящи да бъде опазено най-ценното за всички нас – здравето и живота на нашите деца.

Начало