АБЗ участва в Световния ден за възпоменание на жертвите на пътя – 15 ноември

 На 15 ноември светът за петнадесети път се обединява от една кауза – да се съхрани човешкия живот и да се отдаде почит на всички, които са го загубили в катастрофи на пътя.  По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите и пострадалите  от пътнотранспортни произшествия.

За България безопасността на пътя е обществено значим проблем. Само за последната 2019 г. в 6730 пътнотранспортни произшествия са ранени 8499 и са загинали 628 участници в движението по пътищата на страната. За последните 9 години (2011-2019) общият брой на загиналите на пътя е 5 856 души, а тежките пътни произшествия е са 730. 

Нека си дадем сметка, че зад тази черна статистика стоят човешки съдби и от всички нас зависи тя да се промени към по-добро. Пътната безопасност е сред водещите приоритети в дейността на АБЗ. Затова на този ден АБЗ призовава всички участници в пътното движение, всички граждани за разумно и отговорно поведение на пътя.  Със спазването на добре познатите правила за безопасност и повишено внимание на пътя ние може и трябва да дадем предимство на живота.

Начало