С образователната игра-тест „Твоето застрахователно IQ“ АБЗ отбелязва Световната седмица на парите

Младежи, деца, техните родители и учители могат да се включат в играта като решат теста „Твоето застрахователно IQ“, достъпен чрез сайта на Асоциацията на българските застрахователи – www.abz.bg.  Така освен да проверят и обогатят  знанията си за застраховането, те ще могат да участват и в томбола с награди – 3 ваучера от магазин за техника, всеки на стойност 150 лв.  

Играта се провежда в периода 24 март -7 април 2021 г. Условието е участниците да отговорят на 15-те въпроса от теста „Твоето застрахователно IQ“ и да постигат резултат „средно“ или „високо“ ниво на познания.  С подаване на свой адрес на електронна поща участниците ще могат да се включат в томболата за награди, а печелившите ще бъдат определени на 9 април 2021 г.

Когато инвестираме във финансовото образование на децата и младежите, ние инвестираме в тяхното бъдеще, помагаме им да съградят живота, за който те мечтаят. Вярваме, че усилията в тази посока имат смисъл и са важни не само за отделния човек, но и за обществото ни като цяло. Именно затова повишаването на финансовата грамотност е сред водещите стратегически приоритети на АБЗ и настоящата инициатива е част от нашата политика.“ – подчерта Константин Велев, председател на АБЗ.

С образователната игра с награди „Твоето застрахователно IQ“ АБЗ отбелязва Световната седмица на парите - ежегодна глобална кампания, посветена на финансовата грамотност  за деца и младежи и провеждана под егидата на Организацията за икономическо развитие и сътрудничество. От първото издание през 2012 г. досега в инициативата са взели участие  175 държави и  63 000 институции.

 

Повече за образователната игра-тест „Твоето застрахователно IQ“

Кой може да участва?

 • Младежи до 25 г.
 • Деца и младежи до 19 г. + Родители
 • Деца и младежи до 19 г. + Учители

Какъв е периодът на играта?

 • Играта ще се проведе в периода 24 март -7 април 2021 г.

Какви са наградите?

 • 3 ваучера от магазин за техника, всеки на стойност от 150 лв.

Как да участвате?

 • Отговорете на 15-те въпроса от теста „Твоето застрахователно IQ“, достъпен чрез сайта на АБЗ - www.abz.bg
 • Постигнете резултат „средно“ или „високо“ ниво!
 • Подайте точен адрес на електронна поща за връзка в посоченото поле в края на теста! Така ще се включите в томболата и имате шанс да спечелите един от 3-те ваучера.

Как ще се теглят наградите?

 • Томболата ще се разиграе само сред участниците, попълнили теста в периода 24 март – 7 април 2021 г., постигнали резултат от теста „средно“ или „високо“ ниво и подали свой е-мейл адрес в указаното поле в края на теста.
 • Тегленето на наградите ще се извърши автоматично на случаен принцип чрез специализиран софтуер  на 9 април 2021 г.
 • Печелившите ще бъдат уведомени чрез съобщение от АБЗ, изпратено до съответния  печеливш адрес на електронна поща.

Официалните правила на играта са прикачени като документ към настоящото съобщение. 

Начало