Най-добрите застрахователни компании бяха отличени на церемонията по връчване на годишните награди „Застраховател на годината“ за 2022 г.

 

 

ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД, "ДЗИ-Животозастраховане" ЕАД и  БАЕЗ  са победителите в съответните категории

 

На 17 май 2023 г. на тържествена церемония в столичния хотел “Маринела” бяха връчени за 15-та поредна година най-престижните годишни награди в застрахователния сектор и пенсионноосигурителния сектор - „Застраховател на годината”, “Пенсионноосигурително дружество на годината”, “Застрахователен брокер на годината“ за 2022 г. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ). Фондация “Проф. д-р В. Гаврийски” връчи за 25-та година своите специални награди “За цялостен принос в развитието на българското застраховане“, „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване“ и "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането " на заслужили експерти и мениджъри, лидери в своя сектор. 

Превърналото се в традиция събитие събра представители на бизнеса, на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди, на медиите. 

Сред официалните гости на церемонията тази година бяха г-н Росен Желязков, председател на Народното събрание, г-н Лазар Лазаров, служебен заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика, г-н Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор, г-жа Горица Грънчарова-Кожарева, председател на Сметната палата, г-жа Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет, г-н Ивайло Иванов, управител на Националния осигурителен институт, зам.-председателите на КФН – г-н Владимир Савов и г-жа Диана Йорданова, г-н Тошко Тодоров, зам.-председател на Сметната палата, г-н Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България, г-н Станислав Попдончев, зам.-председател на Българската стопанска камара, г-н Тодор Табаков, зам.- председател на БТПП и други.

На тържествената церемония бяха отличени най-добре представилите се през 2022 г дружества от застрахователния и пенсионноосигурителния сектор. Те бяха определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации, на база обективни публични критерии и показатели. 

Началото на церемонията бе поставено с връчването на призовете „Застраховател на годината 2022“.

Наградата в категория „Застраховател на годината - Общо застраховане“ за 2022 г. спечели ЗЕАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" ЕАД. Росен Желязков, Председател на  Народното събрание, връчи високия приз на Недялко Чандъров, председател на УС и главен изпълнителен директор на отличеното дружество.

В категория „Застраховател на годината – Животозастраховане“ за 2022 г. победител стана "ДЗИ-Животозастраховане" ЕАД. Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на компанията прие наградата от Бойко Атанасов,  председател на Комисията за финансов надзор.

Призът “Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ за 2022 г. спечели Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). Наградата беше връчена на д-р Гълъбин Гълъбов, изпълнителен директор и председател на УС на БАЕЗ от Владимир Савов, заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен Надзор“.

Следващата категория, в която бяха отличени най-добре представилите се дружества, бе „Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2022 г.

В категорията „Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2022 г., за дейността по допълнително задължително пенсионно осигуряване, наградата получи ПОК „Доверие” АД. Наградата беше връчена на Мирослав Маринов, изпълнителен директор на компанията, от Диана Йорданова, зам.-председател на КФН, ръководещ управление „Осигурителен надзор“.

Призът „Пенсионноосигурително дружество на годината” за 2022 г., за дейността по допълнително доброволно пенсионно осигуряване, спечели ПОД „Алианц България” АД. Г-н Владислав Русев, зам.-председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на компанията, получи отличието от Лазар Лазаров, заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика.

В категорията „Пенсионноосигурително дружество на годината” за най-динамично развитие в дейността си през 2022 г. победител стана ПОД „Бъдеще” АД. Наградата беше връчена на г-жа Петя Тодорова, търговски директор на компанията, от Ивайло Иванов,  управител на НОИ.

Тържествената церемония продължи с връчването на наградите в категория “Застрахователен брокер на годината” за 2022 г.

В категория „Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане“ за 2022 г. първото място спечели "Ес Ди Ай Груп" ООД, а отличието получи Ясен Христов, управител на компанията, от Владимир Савов, зам.-председател на КФН, ръководещ управление “Застрахователен надзор”.

В категория „Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане” за 2022 г. победител стана "Ай Ен Джи Иншуранс Брокерс” ООД. Наградата бе връчена на д-р Николай Здравков, генерален мениджър на дружеството, от Димитър Шумаров, изпълнителен директор и главен финансов директор на Пощенска банка. 

Призът “Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ през 2022 г. спечели “Амарант България” ООД. Катерина Кънева, мениджър корпоративни клиенти на компанията, получи приза от Васил Велев, председател на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България. 

Дружествата-победители във всички категории получиха специални плакети и грамоти.

 

В хода на тържествената церемония фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” връчи за 25-та поредна година своите национални персонални награди за 2023 г. на най-изявените личности от сферата за застраховането и осигуряването.

С първата награда “За цялостен принос в развитието на българското застраховане“ – 2023 г.  бе удостоен Константин Велев, изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“ АД и двукратен председател на Управителния съвет на АБЗ. Високото отличие връчи Росен Желязков, председател на Народното събрание.

Носител на втората награда „За  цялостен принос в развитието на българското застраховане” за 2023 г. стана Максим Максимов.

С приза „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване” за 2023 г. бе отличен Георги Тодоров, изпълнителен директор и член на УС на ПОД „ЦКБ-СИЛА“. Той прие високото отличие от Лазар Лазаров, заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика

 

С наградата "За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането" – 2022 г. бе отличен Йордан Велев, основател, собственик и изпълнителен директор на ЗД „Балкан“. Призът беше връчен от Васил Велев, председател на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България. 

 

Призьорите на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” получиха специално изработени статуетки на богинята на победата „Нике”, почетни грамоти и значки с лика на патрона на фондацията.

 

Церемонията завърши с обща снимка на всички наградени и награждаващи, официални лица и членовете на Организационния комитет.

 

 

Медийни партньори на 15-тото издание на годишните награди са: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgariа, Българска телеграфна агенция, Dnes.bg, Еconomic.bg, Novinite.bg, “Банкеръ”, Econ.bg и MoitePari.bg.

 

 

 

Начало