Международна конференция „Нови възможности за възстановка на инциденти“ със съорганизатор АБЗ ще се проведе на 22 ноември

Асоциация на Българските Застрахователи (АБЗ), Българска Браншова Асоциация Пътна Безопасност и Acciretech организират конференция на тема „Нови възможности за възстановка на инциденти“.  Събитието има за цел да представи нови възможности за възстановка на инциденти, които вече са достъпни и в България. Те биха помогнали за установяване на истинските причини за възникване на ПТП и могат да способстват при оформяне на решения за подобряване на пътната безопасност.

Конференцията се провежда с подкрепата на Посолството на Белгия и ще бъде открита от посланика на Белгия в България негово превъзходителство Франсоа Бонтан.

По време на конференцията присъстващите ще се запознаят с някои от най-добрите практики в Европа, засягащи възстановката на инциденти, както и подобренията на пътната обстановка. Ще бъдат демонстрирани конкретни казуси, използвайки технологии като 3D сканиране на място, използването на технология за извличане на данни от Crash тестове, възстановка чрез 3D симулация или реализация на реални crash тестове. Тези нови технологии за възстановка на инциденти биха допринесли за подобряването на качеството на пътната безопасност в България. Мероприятието има за цел, чрез представяне на чуждестранен опит, да бъде в помощ на застрахователите, на вещите лица и на създаващата се Държавна агенция по пътна безопасност.

 

ПРОГРАМА

 

08:30 - 09:00 - Регистрация и кафе за добре дошли

09:00 - Откриване и приветствия

-        Негово Превъзходителство посланикът на Кралство Белгия г-н Франсоа Бонтан

-        Нина Колчакова, Генерален секретар, Асоциация на Българските Застрахователи

09:30 – “Визия Нула” - разследване и възстановка на инциденти - Алекси Кесяков, ДОККПБДП

10:00 – Белгийският опит в областта на пътната безопасност: фокус върху дейностите, насочени към водачите - VIAS

10:45 – Белгийският опит в областта на възстановката на инциденти - J. Gerassimos, Белгия

11:15 - Кафе пауза

11:30 - 3D технологиите на FARO за сканиране на място - K. Wojciechowski, FARO

12:00 - Технология за извличане на данни от катастрофи за извършване на възстановки и разкриване на измами - JP. Peters, EUDARTS

12:30 – Нови решения за възстановка на инциденти & примери - J. Marra, Acciretech

13:00 – Неформални дискусии и Обяд

Начало