Най-добрите застрахователни дружества бяха отличени на церемонията „Застраховател на годината 2018“

Председателят на АБЗ Светла Несторова беше удостоена с националния приз„За  цялостен принос в развитието на българското застраховане” на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”

ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД, ЗАД "Алианц България Живот" АД и ЗД “Съгласие” АД са победителите в съответните категории.

 

На 30 май 2019 г. на тържествена церемония бяха връчени за 11-та поредна година най-престижните годишни награди в застрахователния сектор - „Застраховател на годината”, “Пенсионноосигурително дружество на годината”, “Застрахователен брокер на годината“ за 2018 г. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

Превърналото се в традиция събитие събра представители на бизнеса, на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди, на медиите.  Сред официалните гости на церемонията тази година бяха Хасан Адемов, председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание, Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризма в Народното събрание, Юлиана Димитрова, секретар по икономика и инвестиции на Президента, Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор (КФН), заместник-председателите на КФН Диана Йорданова, Илиана Христова и Мария Филипова, Владимир Савов, член на КФН, Ивайло Иванов, управител на НОИ, Цветан Цветков, председател на Сметната палата и други.

Призът  “Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ получи ЗД “Съгласие” АД.  В категория „Застраховател на годината – Животозастраховане“ за 2018 г. победител е ЗАД "Алианц България Живот" АД.  В категория „Застраховател на годината - Общо застраховане“ за 2018 г.. отличието бе връчено на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД.

На тържествената церемония бяха отличени и най-добрите пенсионно-осигурителни дружества. В категория „Пенсионноосигурително дружество на годината 2018 за най-динамично развитие в дейността си” призът бе връчен на  ПОД  „Бъдеще“ АД. В категория „Пенсионноосигурително дружество на годината 2018” за дейността по Допълнително доброволно пенсионно осигуряване първото място бе присъдено на  ПОД  „Алианц България” АД. В категория „Пенсионноосигурително дружество на годината 2018” за дейността по Допълнително задължително пенсионно осигуряване  първото място спечели ПОД  „Доверие” АД.

За “Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ през 2018 г. бе обявен “Амарант България” ООД. Призът в категория „Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане” за 2018 г. получи "Ай Ен Джи Иншуранс Брокерс” ООД, а в категория „Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане“ за 2018 г. - "Ес Ди Ай Груп" ООД.

Фондация „проф. д-р В. Гаврийски” връчи своя национален приз  „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване” на г-н Кирил Червенков изпълнителен директор и член на Управителния съвет на ПОД „ЦКБ-Сила“ АД. С национален приз на фондацията за „За принос в развитието на посредничеството в застраховането“ бе удостоен г-н Стефан Енчев, собственик и управител на „Брокер инс“ ООД.

Начало