С връчване на наградите от конкурса "Застрахователи за обществото 2019" бе отбелязан професионалният празник "Деня на застрахователя"

Проектът за мобилно приложение E-SOS на ДЗИ спечели първото място в конкурса „Застрахователи за обществото 2019“

Наградени бяха инициативи на Булстрад Виена Иншуранс Груп, Алианц България, Ероинс и Ай енд Джи Брокерс

Отличията бяха връчени на юбилейно пето издание на конкурса  „Застрахователи за обществото 2019“ на   Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери. Така, с поглед към нуждите на обществото и най-уязвимите му групи, застрахователната гилдия отбеляза на 1 октомври своя професионален празник „Деня на застрахователя“.

Председателят на АБЗ Константин Велев подчерта в своите поздравителни думи:  „Вярвам, че конкурсът насърчава всички нас в усилията ни да правим света по-добър, защото именно от активното отношение на всички нас зависи качеството на средата, в която живеем. Приемаме отговорносттта си не като задължение, а  като израз на съпричастност към нуждите на обществото и уязвимите групи.

Отличеният на първо място  проект на ДЗИ  „Мобилно приложение E-SOS“ демонстрира как технологиите могат да бъдат използвани в полза на обществото. Разработеното в рамките на тази инициатива мобилно приложение  има за цел да помага при спасяването на човешки животи, да дава сигурност и спокойствие. Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ, получи най-високото отличие от г-жа Илиана Христова, зам.-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“.

Второто място в конкурса бе споделено от два проекта. Едната от наградите спечели иницативата  „Национална верига ученически мини-волейбол турнири „Малки великани“ за Купата на Булстрад“ на Булстрад Виена Иншуранс Груп. С нея компанията подкрепя активния и здравословен начин на живот на подрастващите. Реализирана е в шест града в страната под формата на регионални квалификации, като със свои отбори са участвали 70 училища или общо над 640 ученици. Призът бе връчен на Иво Груев, изпълнителен директор на Булстрад Виена Иншуранс Груп от Константин Велев, председател на АБЗ.  С другата втора награда бе отличена инициативата на Алианц България - Allianz World Run - Allianz Bulgaria Team Run. Тя обединява хиляди хора в подкрепа на нуждаещи се деца от цял свят и същевременно насърчава физическата активност сред обществото. Тази година служителите на наградената компания и техните семейства са пробягали 8545 км. А всеки изминат километър е трансформиран в сума, която е дарена на SOS Детски селища. Отличието получи Глория Димитрова,  главен директор „Пазари“ на Алианц България, от председателя на БАЗБ Николай Здравков.

На трето място застрахователната гилдия постави отново два проекта. Едната награда спечели проектът „Летен рехабилитационен  лагер за двадесет деца с физически увреждания, пребиваващи в Комплекс за социални услуги за деца с увреждания – гр. Самоков“, реализиран от „Евроинс“ АД . Традиционна за компанията,  тази инициатива дава вяра, усмивки и надежда, дава възможност за по-пълноценен живот на една от най-уязвимите  групи в обществото – сирачета с физически увреждания. Призът получи Румяна Бетова, изпълнителен директор на Евроинс, от Николай Здравков, председател на БАЗБ

Също с трето място в консурса бе отличен проект, посветен на една от най-горещите обществени теми – пътната безопасност. Реализирана от  Ай енд Джи Иншурънс Брокерс, инициативата „Стани безопасен на пътя с Ай енд Джи Брокерс“ цели възпитаването на безопасно поведение по пътищата още от най-ранна възраст. В рамките й 3500 ученици от 5-и до 7-и клас в 76 училища в страната са се включили в олимпиада по безопасност на движението по пътищата. Петя Янакиева, директор „Корпоративни клиенти“ в Ай енд Джи Иншурънс Брокерс, прие отличието от Константин Велев, председател на АБЗ

Много и разнообразни са инициативите и каузите, подкрепяни през годините от компаниите в застрахователната индустрия. Чрез финансова и материална помощ, чрез доброволчески програми на служителите са адресирани редица социални проблеми, подпомагат се каузи в областта на  спорта и здравословния начин на живот, културата, образованието. Добрите примери стимулират и насърчават, а застрахователната общност  ще продължи все по-активно да подкрепя и развива стойностни инициативи в полза на обществото.

 

 

Начало