Отборът на „Лев инс“ - шампион в Шестия турнир по минифутбол за купата на АБЗ

Подгласници на шампиона станаха отборите на „Армеец“ и ДЗИ

 В деня на българския застраховател – 1 октомври, футболният отбор на ЗК „Лев инс“ спечели купата на шампионите на завършилия Шести турнир по минифутбол за купата на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ). Сребърният медал  спечели  тимът на ЗК „Армеец“, а бронзът отиде при отбора на ДЗИ.

Голмайстор на първенството стана  Димитър Алексиев  от отбора на „Лев инс“.  Статуетката „Вратар на шампионата“  отиде при защитника на вратата на ЗК „Групама“ - Димитър Недев. Наградите – отборни купи за призьорите, както и индивидуални медали за състезателите – бяха връчени от г-н Коста Чолаков, член на УС на АБЗ. Той благодари на отборите за сърцатото отношение към спорта и спортсменската игра и пожела още много турнири и победи. 

Приятна изненада  на зрителите поднесе отборът на „Групама“ с чистата си и интелигентна игра.

Шестото издание на турнира премина в спортсменски дух, пренебрежимо малко количество наказателни картони и празнична обстановка. В двата дни на турнира бяха отбелязани  общо 81 гола.  И още една любопитна статистика – най-възрастният участник в турнира беше на 59 години, а най-младият – на 21.

В това футболно издание взеха участие отборите на девет компании – Алианц, Армеец, Булстрад живот, Групама, Дженерали, ДЗИ, Евроинс, Ей Ай Джи и Лев Инс. Традиционен организатор на първенството е екипът на ИНСМАРКЕТ, а съдийската бригада и техническите лица се излъчват всяка година от БФС. Самият турнир се провежда в съответствие с действащите правила за минифутбол и Наредбата на БФС за първенствата и турнирите по футбол.

Начало